Tuesday, October 5, 2010

Daftar Facebook dan mulalah Berpolitik

Assalamualaikum wbt.

Anda ada akaun di laman social Facebook? Jika tiada segerakan membuka akaun untuk berinteraksi. Bagi mereka yang amat berminat dengan politik ruang tersebut cukup sesuai dengan anda.

Ada pemegang akaun Facebook tidak boleh berenggang dengan laman sosial tersebut.

Menyebut soal politik, Uncle sarankan supaya mereka yang ingin berdebat, berhujah, berpandangan dan meluahkan pendapat supaya tidak lupa berada diruang tersebut sepanjang masa.

Jika berada dilaman Facebook, jangan katakan anda adalah amatur, ahli politik kedai kopi, suka-suka atau apa-apa kategori sekalipun kerana sekali anda masuk campur anda adalah PROFESIONAL.

Mengapa begitu?.

Sebaik sahaja berada diruang tersebut, anda akan dapat melihat majoriti isi kandungan yang dipaparkan berkaitan dengan politik.... status, gambar dan artikel-artikel yang berkaitan soal politik mempunyai purata amat tinggi... terutama dari rakyat Malaysia.

Gambaran ini menunjukkan bahawa rakyat Malaysia memang arif berpolitik.

Sejak bila kegilaan ini bermula? Rata-ratanya selepas berlaku Tsunami pada 2008 yang lalu.... Tsunami Politik yang menghadiahkankan Pakatan Rakyat lima buah negeri untuk dikuasai.

Bagi mereka yang berhasrat untuk bersuara dan tidak mahu ketinggalan dalam arus ini... segerakanlah mendaftar.... Jika bukan sebagai pengundi/pemilih dalam pilihanraya pun jadilah penggiat politik didalam Facebook.

Uncle berhenti setakat ini dahulu. Insyaallah, kita bakal berbicara dilain kali berkenaan kegilaan berFacebook dan berpolitik.

Wassalam. Jumpa lagi.